Nieuwe beroepsorganisatie voor gastouders

Eind vorig jaar is Stichting Nysa opgericht, een beroepsorganisatie die de belangen behartigt van de zelfstandig ondernemende gastouder.

Omdat de oprichters van mening zijn dat de belangen van gastouders onvoldoende vertegenwoordigd worden in de politiek en de rol van gastouders bij belangrijke beleidsdossiers en ontwikkelingen onderbelicht blijft, hebben zij Stichting Nysa opgericht.

Nysa streeft er naar de positie van de zelfstandig ondernemende gastouders te versterken binnen de kinderopvangbranche en het werk van gastouders zichtbaar te maken voor beleidsmakers en gezinnen met jonge kinderen. Nysa wil een omslag realiseren in het heersende beeld van de gastouderopvang, zodat gastouderopvang een gelijkwaardige positie inneemt binnen de kinderopvangbranche en in alle beleidsplannen rondom kinderopvang meegenomen wordt.

Nysa wil het beroep van de gastouder professionaliseren, door het aanbieden van trainingen, ondersteuning in de vorm van intervisiegroepen en mentoring. Gastouders kunnen ook terecht bij Nysa voor juridisch en financieel advies. Nysa richt zich op de gastouder die als zzp-er ingeschreven staat bij de KVK, en bovenal kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Nysa: www.stichtingnysa.nl