Downloads

Flyer, folder en poster

Het is belangrijk dat u ouders kunt wijzen op het bestaan van het Klachtenloket Kinderopvang. Download daarom gratis onderstaande flyer, folder en/of poster en gebruik dit in uw organisatie.

U kunt ook posters of flyers bij ons bestellen om te verspreiden in een map voor ouders of via uw locatie. 
Stuur daarvoor een mail naar info@klachtenloket-kinderopvang.nl met daarin de naam en het adres van de kinderopvangorganisatie en het aantal posters en/of flyers dat u wilt ontvangen.

U kunt de plaatjes aanklikken met de rechter muis en dan lokaal op uw eigen computer opslaan. Vervolgens kunt u het plaatje dan weer in uw CMS uploaden en op de juiste pagina zetten. Bij voorkeur met een link naar onze site.

Klachtenreglement

Hieronder vindt u een voorbeeld van een klachtreglement, dat u kunt gebruiken voor uw eigen organisatie.


BOinK, de belangenorganisatie voor ouders, heeft samen met de brancheverenigingen BK, BMK en Sociaal Werk Nederland een Model interne klachtenregeling kinderopvang opgesteld. Meer informatie hierover vindt u op de website van BOinK.

Klacht van een ouder (interne klachten)

Hieronder vindt u een voorbeeld van een klachtenbrief dat u aan ouders kunt geven, bedoeld voor interne klachten.


Voorbeeldtekst externe klachtenregeling

Hieronder vindt u een voorbeeld van een tekst dat u op uw website kunt plaatsen, over uw externe klachtenregeling.

Website banners

U kunt onderstaande banners gebruiken op uw website, zodat zichtbaar is dat u bent aangesloten bij De Geschillencommissie Kinderopvang.

Klachtenloket Kinderopvang
Klachtenloket Kinderopvang
Klachtenloket Kinderopvang

U kunt de plaatjes aanklikken en dan op uw eigen computer opslaan. Vervolgens kunt u het plaatje dan weer in uw CMS uploaden en op de juiste webpagina zetten. Het is daarbij wenselijk dat u de link naar onze website hierin opneemt. 

Vragen?!  Wij helpen je graag en persoonlijk. 

Bel ons op nummer 0900-1877
(gratis, maandag t/m vrijdag van 09:00-16:00 uur)
Of stuur ons een BERICHT (24/7)

Vragen?!   

Bel ons gratis : 0900-1877
(ma-vrij van 10:00-13:30 uur)
Of stuur een BERICHT (24/7)

"Dank voor de uitgebreide mail met een duidelijke antwoord op mijn vraag. Met deze informatie weten wij dat wij het goede doen met het informeren van ouders en medewerkers dat er geen klachten zijn geweest."

"Dank voor de uitgebreide mail met een duidelijke antwoord op mijn vraag. Met deze informatie weten wij dat wij het goede doen met het informeren van ouders en medewerkers dat er geen klachten zijn geweest. "